De begeleiding van spelers en speelsters onze grootste prioriteit
Sociaal-maatschappelijke begeleiding
Naast het ontwikkelen van voetballers als speler en speelster vinden we het minstens even belangrijk dat elk kind ook op sociaal-maatschappelijk vlak voldoende kansen krijgt. Deze begeleiding trachten we zoveel mogelijk af te stemmen op de individuele leefwereld van elke speler of speelster.
​
We leggen hierbij de focus op :
-
Happy people Excellent Players
-
Sportkansen voor iedereen: laagdrempelige toegang voor kinderen via gespreide betaling, stichting Pelicano en Uitpas.
-
Evenwichtige combinatie studie-voetbal voor gelukkige voetballers en sterke schoolprestaties.
-
Een duurzame integratie binnen onze communitywerking.
​
Om de jeugdleden te ondersteunen in hun zoektocht naar de optimale combinatie tussen studie en voetbal geven we alvast enkele tips mee op de pagina Studietips.
​
​Heb je toch nog vragen over de combinatie van school en voetbal?
Laat het ons zeker weten via school@fusionoostende.be
Zijn er problemen binnen het gezin (echtscheiding, financieel, ...)?
Contacteer onze social coach via nathalie@fusionoostende.be
Voel je je niet goed in je vel? wordt je gepest? Kom je niet graag meer voetballen?
Spreek je trainer of teammanager aan of contacteer onze TVJO via tvjo@fusionoostende.be
​​
Heb je nood aan een vertrouwelijk gesprek of was je slachtoffer van grensoverschrijdend gedrag (zowel verbaal als fysiek)?
Neem dan zeker contact met de Club-API. Je vindt alle informatie op de pagina Vertrouwenspersoon
Health & Performance begeleiding

Sporten doet men best op een medisch verantwoorde wijze, bijgevolg is het beschikken over een goede medische staf van cruciaal belang. We nemen dan ook het advies uit de doublepass audit als een prioriteit.
Indien een speler niet voldoende is hersteld of te vroeg aansluit bij een spelersgroep, is het gevaar om te hervallen zeer groot. Bovendien moet er ook voldoende aandacht zijn voor spelers in een groeispurt om overbelasting e.d. te voorkomen, een medische staf kan dit in goede banen leiden en trainers hierin ondersteunen.
De Medische Cel moet ervoor zorgen dat spelers veel minder geblesseerd zijn en wanneer ze dit toch zijn, ze op een medisch verantwoorde wijze kunnen herstellen, vooraleer ze inspanningen leveren met hun ploeg. Onze physical coach zal in nauw overleg met de behandelende arts/specialist en de kinesitherapeut een integratieschema voor een vlotte hervatting van de trainingen uitwerken
De medische cel zal instaan voor:
- Blessurepreventie
- Gericht voedingsadvies of doorverwijzing
- Organiseren van toelichtingen voor ouders en spelers (blessurepreventie, voeding, …)
- Tips&Tricks voor trainers & ondersteuning van trainers
- Opvolging van de procedure bij sportongevallen
- Opvolging van de blessures via het spelersdatamanagementsysteem
- Organisatie van halfjaarlijks overleg medische staf
- Opstellen medisch actieplan
​
Wie kan je contacteren?
Physical&Strenght coach Wesley Samyn via physical@fusionoostende.be
Revalidatiecoach Jonathan Rammeloo via revalidatie@fusionoostende.be of tijdens de permanentie elke donderdag tussen 19:00 en 20:00
Voedingsdeskundige Marleen Ollieuz via food@fusionoostende.be of tijdens de 2 wekelijkse permanentie op donderdag tussen 18:30 en 20:00
Kinesisten
• Milho Reva https://www.milhoreva.com Bram Monteyne & Luna Verhaeghe Vlierstraat 12, 8400 Oostende 059 30 45 70
• David VanImpe Sint-Antoniusplein 2, 8400 Oostende 0477 18 08 13
​Mental Coach Tony Obi via mental@fusionoostende.be
Welke aanpak?
Een speler die meer dan 2 weken niet meer heeft kunnen deelnemen aan een sportactiviteit omwille van blessure, zal zijn eerste training aanvatten na een bezoek aan de physical coach en/of kiné en daarna revalideren met de revalidatietrainer. De speler in kwestie kan zo op een medisch verantwoorde wijze werken aan zijn herstel en pas daarna weer aansluiten bij de spelersgroep.
Deze werkwijze zorgt ervoor dat elke speler op zijn eigen tempo en vermogen opnieuw kan herstellen. Hiermee verkleint men aanzienlijk de kans om opnieuw te hervallen.Spelers in de groeispurt kunnen apart worden begeleid om overbelasting en de daarmee gepaard gaande kwetsuren te voorkomen. Deze spelers worden dan begeleid door de revalidatietrainer met aangepaste oefeningen. Spelers met een bepaalde aandoening (medische screening) kunnen hiervoor individueel worden behandeld om blessures te voorkomen/beperken. De Medische Cel beslist autonoom wanneer een speler opnieuw mag aansluiten bij zijn spelersgroep. De Medische Cel zorgt voor interne opleiding betreffende blessurepreventieve oefeningen (CS). Deze oefeningen kunnen de spelers thuis ook makkelijk uitvoeren en zal leiden tot minder blessures. De Medische Cel volgt de medische screening op en kan zo onmiddellijk (be)handelen indien nodig. Bovendien worden we zo ook in staat gesteld om de resultaten van het geleverde werk over een langere periode te evalueren.
​
De club zorgt voor ondersteuning via het ter beschikking stellen van een ‘consultatieruimte’, EHBO-materiaal, materiaal voor de revalidatietraining en een terrein (gras of synthetisch, naargelang de voorkeur bij de specifieke behandeling). Voor een efficiënte en effectieve opvolging moet de Medische Cel toegang hebben tot alle individuele spelersdossiers. Het hedendaagse voetbal is veel meer gebaseerd op kracht en snelheid en dus vraagt de begeleiding van spelers een individuele benadering door vakspecialisten. Jeugd- en of ploegtrainers hebben niet altijd deze specialisatie waardoor het aantrekken van een Physical&Strenght coach als prioriteit wordt gezien.
​
<< Blessurepreventie en behandeling (brochure KNVB)​​​​